Skip to content

De keuze is reuze!

Een passend houten profiel kan je project net dat beetje extra beleving bezorgen! Of het nu gaat om je gevelbekleding of een interieurtoepassing, met het juiste profiel, kun je een echt statement maken.

Daarom bieden wij diverse soorten profielen aan, zodat je in combinatie met je eigen gekozen hout én kleurcoating jouw droomproject kunt realiseren!

Hieronder vind je een overzicht van alle profielen uit ons assortiment.

Kleine sidenote! Binnenkort zullen we deze pagina nog meer aan gaan vullen met informatie en projectfoto’s, zodat je een nog beter beeld krijgt wat een profiel kan doen qua uitstraling. So stay tuned!

Kode 1

Onze Kode 1 zorgt dat jouw toepassing er strak en modern uitziet! Het lijnenspel van dit profiel wordt ook wel ‘barcode’ genoemd, omdat de planken wisselende breedtes kunnen hebben, indien dit wenselijk is.

Vind je het profiel van Kode 1 iets te breed qua uitstraling? Kijk dan even bij onze Kode 2. Kode 2 is qua profiel iets breder, maar de uitstraling is fijner qua look & feel voor als je van smallere planken houdt. Daarbij goed om te weten dat je Kode 1 en Kode 2 ook samen kunt combineren voor een tof lijnenspel.

Het is ook mogelijk dit profiel blind te bevestigen. Bekijk hiervoor het verwerkingsdocument op onze Toolbox pagina.

Productblad Kode 1

Kode 2

Onze Kode 2 zorgt dat jouw toepassing er straks en modern uitziet! Het lijnenspel van dit profiel wordt ook wel ‘barcode’ genoemd, omdat de planken wisselende breedtes kunnen hebben, indien dit wenselijk is.

Vind je het profiel van Kode 2 iets te smal qua uitstraling? Kijk dan even bij onze Kode 1. Kode 1 is qua profiel iets smaller, maar de uitstraling is grover qua look & feel voor als je van bredere planken houdt. Daarbij goed om te weten dat je Kode 1 en Kode 2 ook samen kunt combineren voor een tof lijnenspel.

Het is ook mogelijk dit profiel blind te bevestigen. Bekijk hiervoor het verwerkingsdocument op onze Toolbox pagina.

Productblad Kode 2

Syde

Onze Syde is een profiel dat naadloos in elkaar kan worden geschoven en is één  van de meest gekozen profielen als je een toepassing wilt die verticaal moet worden uitgevoerd. Doordat je dit profiel naadloos in elkaar kunt schuiven, kan regenwater en vocht snel worden afgevoerd.

Productblad Syde

Blind Syde

Onze Blind Syde is een profiel dat naadloos in elkaar kan worden geschoven en is één  van de meest gekozen profielen als je een toepassing wilt die verticaal moet worden uitgevoerd. Doordat je dit profiel naadloos in elkaar kunt schuiven, kan regenwater en vocht snel worden afgevoerd.

Het is ook mogelijk dit profiel blind te bevestigen. Bekijk hiervoor het verwerkingsdocument op onze Toolbox pagina.

Productblad Blind Syde

Slim Syde

Onze Slim Syde is een profiel dat naadloos in elkaar kan worden geschoven en is één  van de meest gekozen profielen als je een toepassing wilt die verticaal moet worden uitgevoerd. Doordat je dit profiel naadloos in elkaar kunt schuiven, kan regenwater en vocht snel worden afgevoerd.

Productblad Slim Syde

Sysk

Het Sysk profiel is praktisch een vierkant met afgeronde hoeken. Door deze hoeken krijg je een zachtere uitstraling, maar hierdoor kan regenwater en vocht ook makkelijk aflopen. Sysk wordt vaak in verticale vorm toegepast op de gevel.

Productblad Sysk

Trapy

Trapy heeft veel weg van het Sysk profiel. Wat hierin een verschil is, is dat Trapy een grotere hoek heeft en daardoor je gevel een iets dichtere structuur geeft. De helling in dit profiel zit er niets voor niets in, want hierdoor kan regenwater en vocht makkelijk aflopen.

Trapy wordt veel gebruikt op gevels en dan vooral in horizontale vorm. Maar ook in verticale vorm geeft dit profiel een mooi effect! Doordat je de platen iets los van elkaar monteert, ontstaat er een lichte open structuur en ‘luchtigheid’.

Productblad Trapy

Romby Tynn

Ons Romby Tynn profiel is praktisch een vierkant met een lichte helling op de hoeken. Deze lopen taps toe, wat het profiel smaller maakt. Deze lichte helling zit er natuurlijk in voor een reden, hierdoor loopt regenwater en vocht namelijk makkelijk af.

Romby wordt veel gebruikt op gevels, meestal wordt deze verticaal toegepast maar horizontaal kan ook. Ben je meer voorstander van een dikker profiel? Kijk dan even bij onze Romby Stor.

Wist je trouwens dat onze Romby Stor en Romby Tynn ook goed te combineren zijn? De tong en groef passen in elkaar. Door ze te combineren speel je met het 3d effect! Dit komt omdat de Tynn 25 mm dik is en de Stor 32mm dik. De Romby Stor komt daardoor verder naar buiten.

Het is ook mogelijk dit profiel blind te bevestigen. Bekijk hiervoor het verwerkingsdocument op onze Toolbox pagina.

Productblad Romby Tynn

Romby Stor

Het Romby Storr profiel is praktisch een vierkant en staat licht schuin. Dit kan je daardoor misschien doen denken aan een ruit.  Deze lichte helling zit er niets voor niets in, hierdoor kan regenwater en vocht makkelijk aflopen.

Romby wordt veel gebruikt op gevels, meestal wordt deze verticaal toegepast maar horizontaal kan ook. Het STOR profiel is met 32 mm een stukje dikker dan onze Romby Tynn van 25 mm dik. Deze dikte maakt de sponningen dieper, waardoor je meer het effect ziet tussen de rug van de ribben. Resultaat, stuk robuuster én wat luxer!

Productblad Romby Stor

Dobbel Romby

Het Dobbel Romby profiel is praktisch een vierkant en staat licht schuin. Dit kan je daardoor misschien doen denken aan een ruit.  Deze lichte helling zit er niets voor niets in, hierdoor kan regenwater en vocht makkelijk aflopen.

Dobbel Romby wordt veel gebruikt op gevels, meestal wordt deze verticaal toegepast maar horizontaal kan ook.

Het is ook mogelijk dit profiel blind te bevestigen. Bekijk hiervoor het verwerkingsdocument op onze Toolbox pagina.

Productblad Dobbel Romby

Fisky

Onze Fisky wordt in de volksmond ook wel een ‘velling deel’ genoemd. Fisky wordt gekenmerkt door de 45 graden afgeschuinde hoeken. Dit profiel wordt naast gevelbekleding ook vaker toegepast als dakhout.

Productblad Fisky

Vanlig

Vanlig heet in de volksmond ook wel ‘Zweeds rabat’. Deze planken lopen aan een zijde taps toe en hebben aan de onderzijde een groef waardoor ze elkaar kunnen overlappen. Als je ze hebt toegepast lijken ze hierdoor op een afstandje op ‘normale’ rechte planken, maar bekijk je ze vanaf de zijkant, dan beleef je ze heel anders.

Productblad Vanlig

Onze unieke coating

Wij voorzien ons hout van een unieke coating met de gepatenteerde WoodCream. Zo voeg je een prachtige kleur toe aan het hout, maar met behoud van de natuurlijke look & feel. Ontdek welke kleuren coating wij aanbieden.

Kwaliteit waar je op kunt bouwen

Voor alle houttoepassingen voor je exterieur (luxe gevelbekleding) én interieur (wand- en plafondbekleding) gebruiken wij lokale houtsoorten als vuren en Douglas of hardhout uit duurzaam beheerde bossen. Gebruik binnenshuis zorgt naast een esthetisch mooi geheel – het oog wil immers ook wat – tevens voor een prettige akoestiek. Prowood kiest alleen voor duurzame houtsoorten. Thermisch modificeren en speciale coatings zorgen voor een betere kwaliteit en langere levensduur van het hout. Zo dragen wij ons steentje bij aan een betere wereld en kies jij voor kwaliteit waar je op kan bouwen.

Ontdek ons houtassortiment

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Get in touch!