Skip to content

Veiligheid voorop!

Prachtig zo’n houten gevel! Maar heb je ook al eens nagedacht over de brandveiligheid hiervan?

De tijd van milieuvervuilende toepassingen of tijdrovende oplossingen is verleden tijd. Bij Prowood hebben we namelijk een nieuwe, unieke behandelmethode om de gevel brandveilig te maken. We maken het hout brandvertragend door te behandelen met de unieke methode ‘FlameFix’. Dit zorgt ervoor dat we brandklasse B behalen!

Er zijn 2 opties namelijk, de Flamefix INDOOR én de FlameFix OUTDOOR. Beide zorgen voor dat prachtige labeltje brandklasse B maar waar je de INDOOR na een tijdje moet nabehandelen om de brandklasse te behouden, zit je met de OUTDOOR voor altijd goed gebakken! Dat betekent, brandklasse B zonder er ooit nog na om te kijken. Hoe dat werkt? We leggen het je uit.

FlameFix INDOOR

We impregneren onze thermische houtsoorten onder hoge druk met fosfaten. FlameFix INDOOR  (IMW 475 HP), afkomstig van onze Nederlandse partner Fire Resistant, wordt in Nederland in ons hout geïnjecteerd. Het is belangrijk op te merken dat deze behandeling na verloop van tijd zal uitlogen. Daarom moet de gevelbekleding tijdig worden na behandeld (schilderen of coaten) om de brandklasse te behouden.

Onze voorbehandeling

Flamefix OUTDOOR

We verhogen de brandwerendheid van onze thermische houtsoorten ook tot de vereiste brandklasse B met onze speciale FlameFix OUTDOOR (IMW 475 HP/EX)-behandeling.

Gebaseerd op fosfaten maar uniek door de biologisch afbreekbare binder. Deze zorgt ervoor dat de brandvertrager niet uitloogt. Dit betekent dat er geen nabehandelingen nodig zijn om de brandklasse te behouden! Een garantie dat de brandklasse permanent behouden blijft!

Flamefix x Woodcream coating

De brandvertragende toepassing zorgt niet voor kleurverschil. De Woodcream coating die je kiest, zie je dus ook terug op je gevel.

Flamefix INDOOR

Denk je aan de Flamefix INDOOR? Dan kies je simpelweg je profiel, waarna het wordt behandeld met de brandwerende oplossing. Daarna wordt het afgewerkt met de Woodcream coating in de kleur die jij wilt.

Flamefix OUTDOOR

Naast jouw favoriete profiel en de Woodcream coating in de gewenste kleur, kies je voor de Flamefix OUTDOOR (slimme, duurzame keus 😉). In dit geval zorgt de coating alleen voor die toffe kleur en om te voorkomen dat het hout vergrijst of lelijke droogkringen krijgt. De biologisch afbreekbare binder zorgt er namelijk al voor dat de brandvertrager levenslang niet uitloogt.

Jij wilt toch ook Brandklasse B?

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor meer informatie of een gerichte prijsofferte voor brandvertragend hout.