Skip to content

Veiligheid voorop!

Prachtig zo’n houten gevel! Maar heb je ook al eens nagedacht over de brandveiligheid hiervan?

Brandveilige gevels zijn vandaag de dag steeds meer gewenst en ook bij Prowood besteden we hier veel aandacht aan. Bij alle open gevels zijn wij daarom voorstander van het gebruik van de brandwerende spouwplaten van Cembrit. Hun brandwerend materiaal zorgt ervoor dat jouw gevel geventileerd blijft, waardoor de verspreiding van vuur wordt voorkomen.

Swisspearl Windstopper Extreme

De Swisspearl Windstopper Extreme is een dampopen water- en brandwerende spouwplaat die zorgt voor een geventileerde gevel. Door de Swisspearl Windstopper wordt elke mogelijke achterliggende isolatie voldoende afgeschermd tegen brand, regen en wind. Het is een stijve plaat die ook bijdraagt aan de schijfwerking van houtskeletbouw elementen en vervangt hiermee de toepassing van damp-open folies. De massa van de plaat heeft een veel betere geluidisolatie dan deze bouwfolies.

De Extreme kan tot wel een jaar lang fungeren als tijdelijke gevel, in afwachting van de definitieve gevelbekleding. Ook is deze plaat geschikt voor gevelbekledingen met een open gevelafwerking tot wel 20% van het oppervlak.

Onze voorbehandeling

Praktisch onbrandbaar

De Swisspearl Windstopper platen zijn met brandklasse A2-s1,d0 praktisch onbrandbaar. Daarbovenop beschermen de platen in 9 mm met hun brandbeschermingsklasse K1-10 zelfs brandbaar isolatiemateriaal. De plaat zorgt hierdoor dat de gevelbekleding inclusief isolatie en regelwerk voldoet aan de strenge eisen van de gestelde brandklasse. Met de Swisspearl Windstopper behoren wapperende, uitpuilende en losrakende folies tot het verleden. Ook biedt de Swisspearl Windstopper brandveilige oplossingen met damp-open biobased isolatiematerialen waaronder cellulose en houtvezelisolatie.

Kleurmogelijkheden

Bij de windstopper Extreme heb je de keuze uit de kleuren Natural Grey & Anthracite.

De kleur Anthracite zorgt ervoor dat de plaat door de open voegen minder zichtbaar is.

Gevelbekleding & profiel

Houten gevelbekleding kan bij een open gevel zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. Bij horizontale montage is het houtprofiel Trapy en Vanlig veel gevraagd. Dit door hun licht aflopende zijkanten die zorgen voor een goede afwatering. Ons Sysk-, Romby Stor en Romby Tynn profiel is het meest gezien bij verticale montage.

Bekijk onze houtprofielen

Daarom de Swisspearl windstopper!

1

Brandklasse A2-s1 d0

Als je bedenkt dat de brandweer gemiddeld 15-20 minuten nodig heeft om ter plaatse te komen nadat de brand is opgemerkt, zorgen de ontbrandbare platen ervoor dat jij voldoende tijd hebt om veilig je woning te verlaten!
2

Vocht- en schimmelbestendig

De platen hebben een hoge pH-waarde, waardoor het materiaal een hoge weerstand biedt tegen algen, bacteriën, mos, schimmels, etc. Daarnaast kan het onbeperkt vocht opnemen en loslaten, zonder dat de levensduur in het gedrang komt.
3

Damp-open

Door de damp-open constructie wordt het zogeheten ademend binnenklimaat verkregen met een natuurlijke vocht- en warmte regulering.
4

20 jaar garantie

Swisspearl biedt 20 jaar garantie op hun producten, zodat je zorgeloos kunt genieten! Deze garantie dekt zowel materiaal- als installatiekosten.