Skip to content

Thermisch gemodificeerd hout heeft een langere levensduur. Thermo modificatie tovert de levensduur van houtsoorten om van 5-10 jaar tot 15-25 jaar. Zo wordt het bijna net zo duurzaam als hardhout.

De behandeling is milieuvriendelijk en maakt het hout geschikt voor toepassingen binnen- en buitenshuis. Daarnaast wordt het hout door deze behandeling vormvast(er). Hierdoor wordt het een ideaal product om toe te passen op een gevel, gezien het niet meer werkt (geen krimp- of uitzet gevaar). Het zorgt voor verbeterde kwaliteit en maakt het hout bestand tegen alle weersomstandigheden en houtrot.

Thermisch gemodificeerde houten profielen zijn uiterst geschikt voor gevelbekleding en voor toepassingen in het interieur. Lichtgewicht, makkelijk te verwerken en zowel horizontaal als verticaal toepasbaar.

Ontdek ons assortiment

Duurzame houtsoorten zoals Vuren, Douglas en Populieren worden gebruikt voor onze houten gevelbekleding. Met de juiste finishing touch en zorgvuldige nabehandeling is het net zo bestendig als Afrikaans hardhout, maar dan zonder de belasting voor het milieu. Kies bij ons jouw hout, gewenste kleur van de coating en ontdek hoe wij het hout voorbereiden met een specifieke voorbehandeling.

Houtsoorten

Kwaliteit waar je op kunt bouwen

Voor alle houttoepassingen voor je exterieur (luxe gevelbekleding) én interieur (wand- en plafondbekleding) gebruiken wij lokale houtsoorten als Vuren, Douglas en Populieren of tropisch hout uit duurzaam beheerde bossen. Gebruik binnenshuis zorgt naast een esthetisch mooi geheel – het oog wil immers ook wat – tevens voor een prettige akoestiek. Prowood kiest alleen voor duurzame houtsoorten. Thermisch modificeren en speciale coatings zorgen voor een betere kwaliteit en langere levensduur van het hout. Zo dragen wij ons steentje bij aan een betere wereld en kies jij voor kwaliteit waar je op kan bouwen.

Benieuwd uit welk hout wij zijn gesneden? Get in touch.