Skip to content

Ontdek de vele mogelijkheden van Woodcream

Ons hout krijgt, indien gewenst, een unieke coating met de gepatenteerde Woodcream. Zo voeg je een prachtige kleur toe aan het hout, maar met behoud van de natuurlijke look & feel.

De coating is waterafstotend en geeft optimale bescherming tegen weersinvloeden en slijtage. De beschermingslaag is tegelijkertijd voedend, ademend en zelfreinigend. Zo garanderen we een langere levensduur van het hout. De Woodcream brengen we aan met een vacuüm coating machine. Dit zorgt voor een strakke en volledige dekking. Uiteraard is de Woodcream een natuurlijk product met 0% VOC, dus zonder schadelijke stoffen voor gezondheid en milieu.

Met onze unieke coating kleurt het hout gelijkmatig. Wij hebben de volgende kleuren standaard in ons assortiment:

Baldr

Wil je het prachtige hout van Prowood voorzien van een diepzwarte kleur die lang behouden blijft? Onze Woodcream in de kleur BALDR biedt de ideale oplossing voor een strakke uitstraling, waarbij de natuurlijke houtstructuur prachtig behouden blijft. Deze speciale Woodcream bevat voldoende pigmentatie om de zwarte kleur langdurig te behouden. Hierdoor ontstaat een afwerking die het hout beschermt en kleurt zonder een filmvormende laag achter te laten, waardoor de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

Bovendien heeft onze Woodcream een duurzame waterafstotende werking dankzij de waxbasis, waardoor het vormen van kringen op de gevelbekleding door regenwater wordt voorkomen. De Woodcream wordt standaard aangebracht op een geborsteld oppervlak en is geschikt voor al onze houtsoorten.

Wil je persoonlijk de effecten van deze afwerking ervaren? Aarzel dan niet en vraag gerust een sample aan.

Onderhoud is altijd van essentieel belang, en onder invloed van weersomstandigheden zal de kleur van de Woodcream na verloop van tijd lichter worden, zonder te vergrijzen. Het aanbevolen onderhoudsinterval voor onze BALDR Woodcream bedraagt 10 tot 15 jaar. Als je onze montage- en onderhoudsinstructies nauwgezet opvolgt, bieden wij een garantie van tien jaar op onze Woodcream afwerking.

Bovendien bieden we een handige registratiemogelijkheid voor je Prowood gevelbekleding. Als je je gevel bij ons registreert, ontvang je zelfs een gratis reinigingsset. Na registratie zullen we je tijdig herinneren aan het noodzakelijke onderhoud, inclusief speciale onderhoudstips voor de lente en herfst, zodat je gevel altijd klaar is voor het nieuwe seizoen.

Natuurlijk, als je de voorkeur geeft aan door ons verzorgd onderhoud, staan we altijd klaar om je te assisteren.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is BALDR gebruikt op thermisch Vurenhout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt. 

Fingra

Wil je het schitterende hout van Prowood voorzien van een duurzame matte, donkergrijze kleur met behoud van zijn natuurlijke uitstraling? Onze Woodcream in de kleur FINGRA biedt de perfecte oplossing voor een strakke afwerking, waarbij de prachtige houtstructuur volledig behouden blijft. Deze speciale Woodcream bevat voldoende pigmentatie om de donkergrijze kleur zo lang mogelijk te behouden. Hierdoor ontstaat een afwerking die het hout beschermt en kleurt zonder een filmvormende laag achter te laten, waardoor de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

Bovendien heeft onze Woodcream een duurzame waterafstotende werking dankzij de waxbasis, waardoor het ontstaan van kringen op de gevelbekleding door regenwater wordt voorkomen. De Woodcream wordt standaard aangebracht op een geborsteld oppervlak en is geschikt voor al onze houtsoorten.

Wil je persoonlijk de effecten van deze afwerking ervaren? Aarzel dan niet en vraag gerust een sample aan.

Onderhoud is van essentieel belang, en onder invloed van weersomstandigheden zal de kleur van de Woodcream na verloop van tijd iets lichter worden, zonder te vergrijzen. Het aanbevolen onderhoudsinterval voor onze FINGRA Woodcream bedraagt 10 tot 15 jaar. Als je onze montage- en onderhoudsinstructies nauwgezet opvolgt, bieden wij een garantie van tien jaar op onze Woodcream afwerking.

Bovendien bieden we een handige registratiemogelijkheid voor je Prowood gevelbekleding. Als je je gevel bij ons registreert, ontvang je zelfs een gratis reinigingsset. Na registratie zullen we je tijdig herinneren aan het benodigde onderhoud, inclusief speciale onderhoudstips voor de lente en herfst, zodat je gevel altijd klaar is voor het nieuwe seizoen.

Uiteraard, als je de voorkeur geeft aan door ons verzorgd onderhoud, staan we altijd klaar om je te assisteren.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is FINGRA gebruikt op thermisch Ayoushout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt. 

Greyer

Ieder type hout ondergaat natuurlijke vergrijzing als gevolg van weersinvloeden, maar deze vergrijzing verloopt vaak ongelijkmatig. Met de Prowood GREYER voor vergrijzer vergrijst het hout wél op een gelijkmatige manier, met behoud van zijn natuurlijke nerven en noesten. Bovendien biedt onze Woodcream een duurzame waterafstotende bescherming dankzij de waxbasis, waardoor het vormen van kringen op de gevelbekleding door regenwater wordt voorkomen. Onze Woodcream wordt standaard aangebracht op een geborsteld oppervlak en is geschikt voor al onze houtsoorten.

Wil je persoonlijk ervaren wat deze afwerking teweegbrengt? Aarzel dan niet en vraag gerust om een sample.

Regelmatig onderhoud is van groot belang, want onder invloed van weersomstandigheden kan de waterafstotende werking van de GREYER Woodcream na verloop van tijd verminderen. Het aanbevolen onderhoudsinterval voor onze GREYER Woodcream bedraagt 10 tot 15 jaar. Als je onze montage- en onderhoudsinstructies nauwgezet opvolgt, bieden wij een garantie van tien jaar op onze Woodcream afwerking.

Bovendien bieden we een handige registratiemogelijkheid voor je Prowood gevelbekleding. Als je je gevel bij ons registreert, ontvang je zelfs een gratis reinigingsset. Na registratie zullen we je tijdig herinneren aan het noodzakelijke onderhoud, inclusief specifieke onderhoudstips voor de lente en herfst, zodat je gevel altijd gereed is voor het nieuwe seizoen.

Natuurlijk, als je liever het onderhoud aan ons overlaat, staan we altijd klaar om je te ondersteunen.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is GREYER gebruikt op thermisch Ayoushout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt. 

Tenty

Wil je ervoor zorgen dat het prachtige thermische Fraké hout van Prowood zijn natuurlijke kleur behoudt en niet gaat vergrijzen? Ontdek de oplossing met onze Woodcream in de kleur TENTY. Deze speciale Woodcream combineert voldoende pigmentatie om de kleur te behouden, terwijl de authentieke houtskleur van thermisch Fraké behouden blijft. Het resultaat is een beschermende afwerking die de natuurlijke uitstraling van het hout behoudt, zonder een filmvormende laag achter te laten.

Onze Woodcream heeft daarnaast een langdurige waterafstotende werking dankzij de waxbasis. Hierdoor voorkom je kringvorming op de gevelbekleding door het opdrogen van regenwater. Deze Woodcream wordt standaard aangebracht op een geborsteld oppervlak en is geschikt voor zowel Prowood Fraké als Prowood Vuren.

Benieuwd naar het resultaat van deze afwerking? Vraag dan gerust een sample aan.

Het is belangrijk om te weten dat onderhoud altijd van essentieel belang is. Onder invloed van weersomstandigheden kan de kleur van de Woodcream na verloop van tijd lichter worden, zonder vergrijzing. Het onderhoudsinterval bedraagt 7 tot 10 jaar. Volg je onze montage- en onderhoudsinstructies, dan bieden wij een garantie van tien jaar op onze Woodcream afwerking.

Daarnaast hebben we een handige registratiemogelijkheid voor je Prowood gevelbekleding. Als je je gevel bij ons registreert, ontvang je een gratis reinigingsset. Na registratie herinneren we je wanneer het tijd is om voor je gevelbekleding te zorgen, met speciale onderhoudstips voor de lente en herfst, zodat je gevel altijd klaar is voor het nieuwe seizoen.

Natuurlijk, als je liever geen handen vuil maakt, staan we altijd voor je klaar om je te assisteren bij het onderhoud.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is TENTY gebruikt op thermisch Frakéhout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt. 

Varmé

Wil je ervoor zorgen dat het prachtige thermische Ayous hout van Prowood zijn natuurlijke kleur behoudt en straalt zonder tekenen van vergrijzing? Ontdek de oplossing met onze Woodcream in de warme tint VARMÉ. Deze speciale Woodcream is rijk aan pigmentatie, waardoor de kleur behouden blijft, en het waarborgt de authentieke kleur van thermisch Ayous. Het eindresultaat is een beschermende afwerking die de natuurlijke uitstraling van het hout behoudt zonder enige filmvorming.

Onze Woodcream biedt daarnaast een langdurige waterafstotende werking, dankzij de waxbasis, die kringvorming op de gevelbekleding door regenwater voorkomt. De VARMÉ-kleurige Woodcream wordt standaard aangebracht op een geborsteld oppervlak en is geschikt voor zowel Prowood thermo Ayous als Prowood thermo Vuren.

Wil je zelf ervaren hoe deze afwerking uitpakt? Aarzel niet en vraag gerust om een sample.

Het is van essentieel belang te beseffen dat regelmatig onderhoud noodzakelijk is. Onder invloed van weersomstandigheden kan de kleur van de Woodcream na verloop van tijd lichtjes vervagen, zonder vergrijzing. Het aanbevolen onderhoudsinterval voor onze VARMÉ Woodcream bedraagt 7 tot 10 jaar. Mits strikte opvolging van onze montage- en onderhoudsinstructies bieden wij een garantie van tien jaar op onze Woodcream afwerking.

Daarnaast voorzien we een handige registratiemogelijkheid voor je Prowood gevelbekleding. Wanneer je je gevel bij ons registreert, ontvang je een gratis reinigingsset. Na registratie zullen we je tijdig herinneren aan het noodzakelijke onderhoud, inclusief speciale onderhoudstips voor de lente en herfst, zodat je gevel altijd klaar is voor het nieuwe seizoen.

Uiteraard, als je de voorkeur geeft aan een zorgeloze aanpak, staan we altijd klaar om je te ondersteunen bij het onderhoud.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is VARMÉ gebruikt op thermisch Ayoushout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt. 

SEGRA op thermisch Vuren SEGRA op thermisch Vuren

Segra

Kies voor een natuurgetrouwe uitstraling. Met SEGRA komen de prachtige eigenschappen van het hout echt tot hun recht. De knoesten en groeiringen in het hout spelen de hoofdrol. Het hout krijgt een subtiele tint en de nerven behouden hun verfijnde en delicate karakter. Wil je ervoor zorgen dat het schitterende Prowood hout zijn kleur behoudt en blijft stralen? Verken de oplossing met onze Woodcream in de zachte SEGRA tint.

Onze Woodcream biedt tevens een duurzame waterafstotende werking, mede dankzij de waxbasis, wat het ontstaan van kringen op de gevelbekleding door regenwater voorkomt. De Woodcream met de SEGRA tint wordt standaard aangebracht op een geborsteld oppervlak en is geschikt voor al onze houtsoorten.

Wil je zelf ondervinden hoe deze afwerking uitpakt? Aarzel niet en vraag gerust om een monster.

Het is van vitaal belang om te beseffen dat regelmatig onderhoud noodzakelijk is. Onder invloed van weersomstandigheden kan de kleur van de Woodcream na verloop van tijd licht vervagen. Het aanbevolen onderhoudsinterval voor onze SEGRA Woodcream bedraagt 7 tot 10 jaar. Mits strikte opvolging van onze montage- en onderhoudsinstructies bieden wij een garantie van tien jaar op onze Woodcream afwerking.

Bovendien voorzien we een handige registratiemogelijkheid voor je Prowood gevelbekleding. Wanneer je je gevel bij ons registreert, ontvang je een gratis reinigingsset. Na registratie zullen we je tijdig herinneren aan het noodzakelijke onderhoud, inclusief speciale onderhoudstips voor de lente en herfst, zodat je gevel altijd klaar is voor het nieuwe seizoen.

Uiteraard, als je de voorkeur geeft aan een moeiteloze benadering, staan we altijd klaar om je te ondersteunen bij het onderhoud.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is SEGRA gebruikt op thermisch Vurenhout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt.

SOLVA op thermisch Vuren SOLVA op thermisch Vuren

Solva

SOLVA koestert de tijdloze schoonheid van hout. Met zijn warme, zachte tint benadrukt het de karakteristieke eigenschappen van het hout. Wil je ervoor zorgen dat het prachtige Prowood hout zijn kleur behoudt en blijft schitteren? Ontdek de oplossing met onze Woodcream in de subtiele SOLVA tint.

Onze Woodcream biedt ook een duurzame waterafstotende werking, dankzij de waxbasis, waardoor kringen op de gevelbekleding door regenwater worden voorkomen. De Woodcream met de SOLVA tint wordt standaard aangebracht op een geborsteld oppervlak en is geschikt voor al onze houtsoorten.

Benieuwd naar het praktische resultaat van deze afwerking? Aarzel niet en vraag gerust om een voorbeeld.

Het is van groot belang om te begrijpen dat regelmatig onderhoud noodzakelijk is. Onder invloed van weersomstandigheden kan de kleur van de Woodcream na verloop van tijd lichtjes vervagen. Het aanbevolen onderhoudsinterval voor onze SOLVA Woodcream bedraagt 7 tot 10 jaar. Mits zorgvuldige naleving van onze montage- en onderhoudsinstructies, bieden wij een garantie van tien jaar op onze Woodcream afwerking.

Bovendien voorzien we een handige registratiemogelijkheid voor je Prowood gevelbekleding. Als je je gevel bij ons registreert, ontvang je een gratis reinigingsset. Na registratie zullen we je op tijd herinneren aan het noodzakelijke onderhoud, inclusief speciale onderhoudstips voor de lente en herfst, zodat je gevel altijd klaar is voor het nieuwe seizoen.

Uiteraard, als je de voorkeur geeft aan een zorgeloze aanpak, staan we altijd klaar om je te ondersteunen bij het onderhoud.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is SOLVA gebruikt op thermisch Vurenhout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt.

Duurzaam beheerd bos

Kwaliteit waar je op kunt bouwen

Voor alle houttoepassingen voor je exterieur (luxe gevelbekleding) én interieur (wand- en plafondbekleding) gebruiken wij lokale houtsoorten als Vuren en Douglas of hardhout uit duurzaam beheerde bossen. Gebruik binnenshuis zorgt naast een esthetisch mooi geheel – het oog wil immers ook wat – tevens voor een prettige akoestiek. Prowood kiest alleen voor duurzame houtsoorten. Thermisch modificeren en speciale coatings zorgen voor een betere kwaliteit en langere levensduur van het hout. Zo dragen wij ons steentje bij aan een betere wereld en kies jij voor kwaliteit waar je op kan bouwen. Benieuwd naar de houtsoorten in ons assortiment?

Ons houtassortiment

De juiste voorbehandeling

Voordat wij ons hout voorzien van de gewenste kleurcoating behandelen wij ieder stuk met veel liefde en passie. Zo borstelen wij ieder houtstuk op voordat we deze in de coating zetten. Benieuwd waarom we dit doen?

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Wij houden graag rekening met je specifieke wensen op kleurgebied. Zit jouw favoriete kleur niet in ons vaste assortiment? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!