Skip to content

Ontdek de vele mogelijkheden van Woodcream

Ons hout krijgt, indien gewenst, een unieke coating met de gepatenteerde Woodcream. Zo voeg je een prachtige kleur toe aan het hout, maar met behoud van de natuurlijke look & feel.

De coating is waterafstotend en geeft optimale bescherming tegen weersinvloeden en slijtage. De beschermingslaag is tegelijkertijd voedend, ademend en zelfreinigend. Zo garanderen we een langere levensduur van het hout. De WoodCream brengen we aan met een vacuüm coating machine. Dit zorgt voor een strakke en volledige dekking. Uiteraard is de WoodCream een natuurlijk product met 0% VOC, dus zonder schadelijke stoffen voor gezondheid en milieu.

Met onze unieke coating kleurt het hout gelijkmatig. Wij hebben de volgende kleuren standaard in ons assortiment:

Baldr

Deze mat zwarte coating zorgt voor een strakke uitstraling waarbij de structuur goed zichtbaar blijft.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is Baldr gebruikt op thermisch Vurenhout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt. 

Fingra

Met Fingra wordt jouw hout voorzien van een matte, donkergrijze coating met een natuurlijke uitstraling.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is Fingra gebruikt op thermisch Ayoushout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt. 

Greyer

Ieder hout vergrijst, maar door weersinvloeden is deze natuurlijke vergrijzing vaak niet egaal. Met de Prowood voorvergrijzer vergrijst het hout wél op een gelijkmatige manier, met behoud van de natuurlijke nerven en noesten.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is Greyer gebruikt op thermisch Ayoushout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt. 

Tenty

Wil je graag de échte houtskleur behouden, dan zit je bij Prowood goed. Wij zijn namelijk de enige in de markt die de originele houtkleur van Fraké kunnen nabootsen. Tenty is een warme, notenhoutachtige kleur met een stijlvolle en authentieke uitstraling.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is Tenty gebruikt op thermisch Frakéhout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt. 

Varmé

Wil je graag de échte houtskleur behouden, dan zit je bij Prowood goed. Wij zijn namelijk de enige in de markt die de originele houtkleur van Ayous kunnen nabootsen. Varmé is een natuurlijke warmbruine kleur met een luxe en moderne uitstraling.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is Varmé gebruikt op thermisch Ayoushout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt. 

Segra

Ga voor een natuurlijke look. Met Segra komen de mooie eigenschappen van het hout echt naar voren. De kwasten en groeiringen van het hout stelen de show. Het hout krijgt een lichte tint en de nerven blijven minimalistisch en fijn.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is Segra gebruikt op thermisch Vurenhout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt.

Solva

Solva zorgt ervoor dat het hout zijn klassieke look behoudt. De warme, lichte tint zorgt ervoor dat de eigenschappen van het hout naar voren komen.

Let op! Op de afbeelding hiernaast is Solva gebruikt op thermisch Vurenhout. Op een ander houtsoort kan de kleur iets verschillen. Vraag daarom altijd een actuele kleurenstaal bij ons aan voordat u definitief een kleur keuze maakt.

Kwaliteit waar je op kunt bouwen

Voor alle houttoepassingen voor je exterieur (luxe gevelbekleding) én interieur (wand- en plafondbekleding) gebruiken wij lokale houtsoorten als vuren en Douglas of hardhout uit duurzaam beheerde bossen. Gebruik binnenshuis zorgt naast een esthetisch mooi geheel – het oog wil immers ook wat – tevens voor een prettige akoestiek. Prowood kiest alleen voor duurzame houtsoorten. Thermisch modificeren en speciale coatings zorgen voor een betere kwaliteit en langere levensduur van het hout. Zo dragen wij ons steentje bij aan een betere wereld en kies jij voor kwaliteit waar je op kan bouwen. Benieuwd naar de houtsoorten in ons assortiment?

Ons houtassortiment

De juiste voorbehandeling

Voordat wij ons hout voorzien van de gewenste kleurcoating behandelen wij ieder stuk met veel liefde en passie. Zo borstelen wij ieder houtstuk op voordat we deze in de coating zetten. Benieuwd waarom te dit doen?

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Wij houden graag rekening met je specifieke wensen op kleurgebied. Zit jouw favoriete kleur niet in ons vaste assortiment? Aarzel dan niet en neem contact met ons op!