Skip to content

Populieren gevelbekleding

Stevig en écht Hollands! Wij zijn pro nieuwkomer Populier. Deze mooie boomsoort van Hollandse bodem draagt bij aan ons mooie Nederlandse populierenlandschap. Deze luxe houtsoort is relatief licht in gewicht en is dikwijls gebruikt bij toepassingen waarbij gewichtsbesparing belangrijk is. Zo werd populierenhout door onze voorouders gebruikt voor het maken van klompen, maar ook lucifers worden uit deze houtsoort gesneden. Samen met leverancier Peppelhout zijn wij Prowood x Peppelhout. We zetten ons samen met liefde in voor eigentijdse en hoogwaardige gevelbekleding van Populieren.

Wist je dat de hele Populierenboom wordt gebruikt? Het beste stukje, ook wel de biefstuk van de boom, blijft bewaard voor de gevelbekleding! De overige stukjes zie je terug in verschillende toepassingen zoals bijvoorbeeld piketpaaltjes, klompen, luciferhoutjes en lijkkisten.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Populier is een exclusieve en duurzame keuze dicht bij huis. Snelgroeiend, recht en met de juiste verduurzamingstechniek een absolute topper. Het is een lichte houtsoort met een gelijkmatige structuur en een hele fijne houtnerf. Populieren gevelbekleding is een waardevolle toevoeging aan ons assortiment en wordt in verschillende kleuren en profielen geleverd.

Maak samen met ons impact in Nederland en draag bij aan een betere wereld. Kies voor populierenhout uit ons eigen geliefde kikkerlandje. Meer weten? Neem contact met ons op. Wij geven je graag een kundig hout-advies, al moet je wel weten dat ons enthousiasme aanstekelijk is.

Profieltypes:

– Syde
– Blind Syde
– Slim Syde
– Sysk
– Dobbel Romby
– Trapy
– Fisky

Ontdek onze houtprofielen
Prowood houtsoort samples

Samples aanvragen

Wij begrijpen dat het lastig is om de perfecte houtsoort te kiezen voor jouw gevelbekleding, vooral met alle verschillende kleurcoatingen en houtprofielen die we bieden. Daarom is het mogelijk om bij ons samples aan te vragen.

Vraag nu je samples aan