Skip to content

Bij Prowood staat duurzaamheid en milieubewustzijn centraal in alles wat we doen. Ons meest recente initiatief richt zich op het hergebruik van sloophout afkomstig uit oude gebouwen. Oftewel Prowood Reclaimed.
Want we realiseren ons het belang van het behoud van bossen en het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Daarom zetten we ons in om bomen alleen te kappen als het absoluut noodzakelijk is. En geven we, samen met onze partner A. van Liempd Sloopbedrijven, nieuw leven aan oude materialen. Hierdoor krijgen ze een tweede kans en dragen bij aan een circulaire economie.

We nemen je mee in ons innovatieve proces van het hergebruiken van sloophout en de transformatie ervan tot duurzame gevelbekleding. En laten we zien hoe we een positieve impact hebben op het milieu, zonder concessies te doen aan kwaliteit en vakmanschap.

Van sloophout tot gevelbekleding

Slopen
1

Slopen

van oude panden

Oogsten
2

Oogsten

van het bruikbare hout

Sorteren
3

Sorteren

Scannen
4

Scannen

van het geoogste hout om spijkers en nagels te verwijderen

Zagen
5

Zagen

het gescande hout gaat door een raamzaag om planken te verkrijgen

Uitkorten
6

Uitkorten

klasse IV

Thermisch modificeren
7

Thermisch modificeren

klasse I 24 uur stomen = bruine verkleuring

Schaven
8

Schaven

klasse I-II-III

Coaten
9

Coaten

Magazijn
10

Magazijn

Toepassing
11

Toepassing

o.a. vloeren en gevelbekleding

Get in touch

Ontdek meer over ons circulaire initiatief en onze toewijding aan een duurzamere toekomst. Samen kunnen we werken aan een wereld waarin verantwoord gebruik van hulpbronnen centraal staat en waar oud hout een nieuw verhaal vertelt.