Skip to content

Vuren gevelbekleding

Vurig, stabiel en licht van kleur. Ons vurige Vurenhout halen wij uit het noorden van Scandinavië, want rond de poolcirkel groeit de beste kwaliteit vuren! Met ons hart voor hout is ook deze houtsoort uiteraard eerlijk, duurzaam én voorzien van het FSC® en PEFC® keurmerk.

Vuren gevelbekleding

Gevelbekleding met een natuurlijke look

Wij houden van groei en willen het beste voor de natuur. We werken daarom alleen met hout van gekapte bomen die ook terug geplant worden. Zo zorgen we voor de wereld van vandaag én morgen. De groei van de natuur is mooi terug te zien in de kwasten en groeiringen van Vurenhout. De kleur van Vurenhout is zeer licht en de nerven minimalistisch en fijn.

Vuren gevelbekleding thermisch gemodificeerd vuren

Thermisch gemodificeerd vurenhout

Na thermisch modificeren is het bruin door het karamelliseren van de aanwezigen suikers in het hout. Om het hout te beschermen tegen de Nederlandse weersinvloeden kunnen wij uw thermo Vuren gevelbekleding voorzien van een speciale Woodcream coating. In kleur of naturel; modern of klassiek. Kies een coating die past bij de uitstraling van jouw woning of bouwproject.

Ontdek onze houtprofielen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over gevelbekleding thermisch gemodificeerd Vuren of niet thermisch Vuren, onze gepatenteerde Woodcream coatings en toepassingen? Met passie en enthousiasme vertellen we graag het verhaal van Vuren en alle andere houtsoorten.

Profieltypes:

– Kode 1
– Kode 2
– Kode 1.2
– Kode 2.2
– Kode 2.2A
– Kode 3.2
– Syde
– Blind Syde
– Slim Syde
– Sysk
– Romby Tynn
– Romby Stor
– Dobbel Romby
– Trapy
– Fisky
– Vanlig

Prowood houtsoort samples

Samples aanvragen

Wij begrijpen dat het lastig is om de perfecte houtsoort te kiezen voor jouw gevelbekleding, vooral met alle verschillende kleurcoatingen en houtprofielen die we bieden. Daarom is het mogelijk om bij ons samples aan te vragen.

Vraag nu je samples aan