Skip to content

Made in Holland. CO2 not included.

Prowood is on a mission. Wij geloven in een nieuwe standaard, duurzame oplossingen waarmee we samen bouwen aan een betere toekomst. Binnen 10 jaar moet 30% van alle woningen van hout zijn! Daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Wij kiezen voor duurzame houtsoorten met hardhouten kwaliteit. Zo laten we de wereld een stukje mooier achter voor onze kinderen en toekomstige generaties.

Wij werken met Prowood-waardig hout en beloven een dito service.

Koen van de Mortel

Koen heeft een passie voor hout die hem met de paplepel is ingegeven. Een vakman in hart en nieren; alles wat hij aanpakt wordt goud hout. Onder het motto “liever spijt van iets dat ik wel heb gedaan, dan spijt omdat ik het niet probeerde” maakt hij van verschillende bedrijven een succes. Zijn geheim? Het leven, met al haar hoogtepunten en tegenslagen, heeft hem tot op het bot gemotiveerd. Koen is aanstekelijk prestatiegericht en legt de lat voor zichzelf steeds hoger. Zijn andere passie – voor basketbal – is dan ook geen verrassing. Koen werkt met Prowood aan een betere wereld. “Ik ben de productieman, Mathijs is de zwetser”. En dat blijkt een gouden combi.

Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen

Michael Jordan

Mathijs Lemmers

Mathijs stuitert van de energie en vindt niets – bijna niets – lekkerder dan pionieren. Hij blinkt uit in het vormen van ideeën en spotten van kansen; daar haalt hij zijn energie uit. Topsporters en de manier waarop zij met tegenslagen om gaan, is wat hem inspireert. “Positief blijven, ook al is het lastig. Dat zul je ook als ondernemer moeten kunnen. Je krijgt onherroepelijk met tegenslagen te maken; de kunst is om dan positief te blijven.” Een sterke mindset en een flinke dosis enthousiasme zijn volgens Mathijs dan ook allesbepalend. “Ik zie ondernemen als een wedstrijd. En ik wil gewoon winnen.” Deze “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”-attitude is hét geheim voor succes.

What you see is what you get

De heren achter Prowood zijn uit hetzelfde hout gesneden: eigenwijs, eigenzinnig en zo ongelofelijk lekker zichzelf. Open en eerlijk, ze begrijpen elkaar met een half woord en nemen zichzelf niet té serieus. Het is niet alleen Brabants, maar ook ondernemersbloed dat door hun aderen stroomt. Twee mannen, waanzinnig gedreven, met maar één missie: our future is wood!

Ontdek meer over ons assortiment

Houten gevelbekleding van duurzame houtsoorten zoals Vuren, Douglas en Populieren. Met de juiste afwerking en nabehandeling net zo duurzaam als hardhout uit Afrika. Maar dan zonder de ecologische voetafdruk.

Bij ons kun je jouw gevelbekleding zelf samenstellen. Kies het hout, kies jouw favoriete kleur qua coating en ontdek hoe wij ons hout voorzien van een passende voorbehandeling.

Benieuwd uit welk hout wij zijn gesneden? Get in touch.