Skip to content

Uniek, duurzaam en écht Hollands. Populieren is een bijzondere en duurzame houtsoort. Met een hele fijne houtnerf en geen knoesten in het hout, zorgt Populieren voor een rustige en egale uitstraling. Net dat exclusieve randje om jouw gevel eruit te laten springen.

Om onze klanten te voorzien van de crème de la crème onder de populieren bundelen we de krachten met Peppelhout! Een krachtige samenwerking vol trots! Waarom wij allebei zo trots zijn op “De Populier van hier”? Ons populierenhout is dan ook gemaakt van lokaal geteelde populieren, rechtstreeks uit de Nederlandse bossen.

Samen zetten we ons in voor duurzaamheid en het behoud van de Nederlandse natuur en landschap. Populier van Peppelhout is opgenomen in de Nationale Milieu Database, én heeft hun thermisch gemodificeerde populieren een MKI van € 0,61 per m2/jaar! Geloof ons als wij beloven dat dat een super score is 😉.

Een MKI vat alle milieueffecten van een materiaal samen in één score, met als doel om de milieuvervuiling of -schade in economische termen uit te drukken. Het streven is dus altijd om de MKI zo laag mogelijk te houden. De belangrijkste reden voor die lage score van € 0,61 per m2/jaar? De korte keten van Nederlandse ketenpartners.

Bij Prowood zetten we ons in voor duurzaamheid en het behoud van de Nederlandse natuur. Onze producten zijn gemaakt van lokaal geteelde populieren, rechtstreeks afkomstig uit Nederlandse bossen.

Wij geloven dat het kennen van de oorsprong van je producten essentieel is voor bewuste consumenten. Daarom bieden wij bij elke aankoop een uniek bewijs van herkomst. Dit document biedt inzicht in de populieren die zijn gebruikt voor jouw gevelbekleding. Je vindt hierin gedetailleerde informatie, zoals de geografische coördinaten waar de bomen stonden, de leeftijd en het soort populier, evenals het opgeslagen CO2-gehalte en de Plaats van herkomst.

We nemen we je mee door het volledige proces van onze duurzame houtproductie. Van het moment waarop de populieren in Nederlandse bossen worden gekapt tot aan de gevelbekleding tegen jouw pand, willen we transparantie bieden en laten zien hoe we bijdragen aan het behoud van onze prachtige natuur.

Van boom tot bouw

Aangeplant
1

Aangeplant

Oogsten
2

Oogsten

Kap
3

Kap

Sortering
4

Sortering

Rondhout opslag
5

Rondhout opslag

Categorie A

Ontschillen
6

Ontschillen

Zagen
7

Zagen

Winddrogen
8

Winddrogen

3 maanden Vochtgehalte 30%

Droogkamer
9

Droogkamer

ca. 2 weken Vochtgehalte 12-14%

Sorteren
10

Sorteren

Klasse I-II-III-IV

Uitkorten
11

Uitkorten

Thermisch modificeren
12

Thermisch modificeren

24 uur stomen = bruine verkleuring

Schaven
13

Schaven

Klasse I-II-III

Coaten
14

Coaten

Magazijn
15

Magazijn

Toepassing
16

Toepassing

o.a. vloeren en gevelbekleding

Benieuwd uit welk hout wij zijn gesneden? Get in touch.