Skip to content

Thermisch gemodificeerd hout

Thermisch gemodificeerd hout heeft een langere levensduur. Thermo modificatie tovert de levensduur van houtsoorten om van 5-10 jaar tot 15-25 jaar. Zo wordt het bijna net zo duurzaam als hardhout.

De behandeling is milieuvriendelijk en maakt het hout geschikt voor toepassingen binnen- en buitenshuis. Daarnaast wordt het hout door deze behandeling vormvast(er). Hierdoor wordt het een ideaal product om toe te passen op een gevel, gezien het niet meer werkt (geen krimp- of uitzet gevaar). Het zorgt voor verbeterde kwaliteit en maakt het hout bestand tegen alle weersomstandigheden en houtrot.

Thermisch gemodificeerde houten profielen zijn uiterst geschikt voor gevelbekleding en voor toepassingen in het interieur. Lichtgewicht, makkelijk te verwerken en zowel horizontaal als verticaal toepasbaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Hieronder vind je de houtsoorten die wij thermisch gemodificeerd aanbieden.

Vuren gevelbekleding thermisch gemodificeerd vuren

Vurenhout

Ons vurenhout halen wij uit Noord-Scandinavië. Niet thermisch vuren leveren wij altijd met onze unieke coating, thermisch vurenhout is ook bij ons te krijgen zonder coating. We zorgen dat we alleen hout gebruiken met het FSC® en PEFC® keurmerk. Uiteraard zorgen we ook dat er meer hout groeit dan dat we verwerken. Onze ambitie is om in de toekomst alleen hout te gebruiken dat in een straal van 600-700 kilometer groeit. Ook op die manier zorgen we voor een verminderde CO2-uitstoot en garanderen we dat onze houttoepassingen duurzaam zijn.

Ayous gevelbekleding

Ayous

In de woningmarkt is er nog steeds veel vraag naar tropische houtsoorten als Ayous. Deze houtsoort heeft na thermo modificatie een lange levensduur en geeft je gevel een moderne en natuurlijke uitstraling.

Goed om te weten: hardhout isoleert je woning goed en zorgt voor een prettig leefklimaat. Door verantwoorde inkoop van ons hardhout uit duurzaam beheerde bossen zorgen we voor het behoud van de leefomgeving van planten en dieren én duurzame oplossingen voor je gevelbekleding. Daarbij kopen wij ons Ayous hout in onder het OLB certificaat.

Populieren

Stevig en écht Hollands! Wij zijn pro nieuwkomer Populier. Deze mooie boomsoort van Hollandse bodem draagt bij aan ons mooie Nederlandse populierenlandschap. Deze luxe houtsoort is relatief licht in gewicht en is dikwijls gebruikt bij toepassingen waarbij gewichtsbesparing belangrijk is. Zo werd populierenhout door onze voorouders gebruikt voor het maken van klompen, maar ook lucifers worden uit deze houtsoort gesneden. Samen met leverancier Peppelhout zijn wij Prowood x Peppelhout. We zetten ons samen met liefde in voor eigentijdse en hoogwaardige gevelbekleding van Populieren.

Wist je dat de hele Populierenboom wordt gebruikt? Het beste stukje, ook wel de biefstuk van de boom, blijft bewaard voor de gevelbekleding! De overige stukjes zie je terug in verschillende toepassingen zoals bijvoorbeeld piketpaaltjes, klompen, luciferhoutjes en lijkkisten.

Fraké gevelbekleding

Fraké

In de woningmarkt is er nog steeds veel vraag naar tropische houtsoorten als Fraké. Deze houtsoort heeft na thermo modificatie een lange levensduur en geeft je gevel een frisse en natuurlijke uitstraling. Daarbij heeft Fraké hout een echte ‘levendige’ uitstraling omdat alle vlammen en pinholes goed zichtbaar zijn. Hou je liever van een strakkere uitstraling in hardhout? Kijk dan even bij ons Ayous hout.

Goed om te weten! Hardhout isoleert je woning goed en zorgt voor een prettig leefklimaat. Door verantwoorde inkoop van ons hardhout uit duurzaam beheerde bossen zorgen we voor het behoud van de leefomgeving van planten en dieren én duurzame oplossingen voor je gevelbekleding. Daarbij kopen wij ons Fraké hout in onder het OLB certificaat.

Vuren gevelbekleding

Vurenhout

Ons vurenhout halen wij uit Noord-Scandinavië. We zorgen dat we alleen hout gebruiken met het FSC® en PEFC® keurmerk. Uiteraard zorgen we ook dat er meer hout groeit dan dat we verwerken. Onze ambitie is om in de toekomst alleen hout te gebruiken dat in een straal van 600-700 kilometer groeit. Ook op die manier zorgen we voor een verminderde CO2-uitstoot en garanderen we dat onze houttoepassingen duurzaam zijn. Vurenhout onbehandeld gaat hier niet de deur uit als het ongecoat is…dat moeten we er wel bij vermelden 😉

Douglas gevelbekleding

Douglas hout

Ons Douglas hout halen wij vooral uit Frankrijk en Duitsland. We gebruiken alleen Douglas hout met het FSC® en PEFC® keurmerk. Douglas hout is één van de hardste Europese houtsoorten en het is eenvoudig te bewerken. Door onze speciale coating krijgt het hout een langere levensduur en doet het niet onder voor de kwaliteit van zijn hardhouten broertjes, maar ongecoat is het bij ons ook verkrijgbaar! Zo draagt onze luxe gevelbekleding bij aan een betere wereld voor toekomstige generaties.

Onbehandeld

Geniet je liever van puur-natuur? Dat kan en mag zeker! In niet thermisch gemodificeerd hout bieden wij 2 soortenhout aan, Vuren- én Douglashout. De levensduur van deze onbehandelde soorten bevindt zich tussen de 5-10 jaar.

Duurzaam beheerd bos

Kwaliteit waar je op kunt bouwen

Voor alle houttoepassingen voor je exterieur (luxe gevelbekleding) én interieur (wand- en plafondbekleding) gebruiken wij lokale houtsoorten als Vuren, Douglas en Populieren of tropisch hout uit duurzaam beheerde bossen. Gebruik binnenshuis zorgt naast een esthetisch mooi geheel – het oog wil immers ook wat – tevens voor een prettige akoestiek. Prowood kiest alleen voor duurzame houtsoorten. Thermisch modificeren en speciale coatings zorgen voor een betere kwaliteit en langere levensduur van het hout. Zo dragen wij ons steentje bij aan een betere wereld en kies jij voor kwaliteit waar je op kan bouwen.

Onze unieke coating

Wij voorzien ons hout van een unieke coating met de gepatenteerde WoodCream. Zo voeg je een prachtige kleur toe aan het hout, maar met behoud van de natuurlijke look & feel. Ontdek welke kleuren coating wij aanbieden.

Een goede voorbehandeling

Voordat wij ons hout voorzien van de gewenste kleurcoating behandelen wij ieder stuk met veel liefde en passie. Zo borstelen wij ieder houtstuk op voordat we deze in de coating zetten. Dit doen we om 2 belangrijke redenen.

Houtprofielen

Een passend profiel

Een passend houten profiel kan je project net dat beetje extra beleving bezorgen! Of het nu gaat om je gevelbekleding of een interieurtoepassing, met het juiste profiel, kun je een echt statement maken.

Bekijk onze profielen

Benieuwd uit welk hout wij zijn gesneden? Get in touch.