Skip to content

Prowood en Peppelhout bundelen de krachten!

Samen verwachten we de groeiende markt voor de duurzame toepassing van Nederlands populierenhout, beter te bedienen. Met deze samenwerking focussen we op de vraag van bedrijven die voor nieuwbouw- of renovatieprojecten kiezen voor populierenhout van eigen bodem.

Voor een bijzonder resultaat ontmoet het Nederlands populierenhout van Peppelhout ons brede aanbod van profielen van verschillende houtsoorten. Zowel onbehandeld als thermisch gemodificeerd en/of voorzien van een gepatenteerde WoodCream coating. En dat voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Niet alleen in liefde voor hout maar ook in de liefde voor de wereld vinden we elkaar. Via een duurzame korte keten zorgt Peppelhout voor een bredere toepasbaarheid voor binnen- en buitentoepassingen. Zo draagt Peppelhout ook actief bij aan de opslag van CO2 en de (ook economische) herwaardering van de populier in Nederland.

De samenwerking zal in de markt bekend gaan staan onder de productnaam ‘Prowood Peppelhout’. Peppelhout en Prowood blijven natuurlijk ook onder de eigen namen actief.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Get in touch!